OORDEEL VAN GOLF.NL

Beoordeling golfbaan

OORDEEL VAN GOLF.NL

Opvallende golfbaan

Op alle holes zie je de kerk van Spierdijk, een dorp met vijftienhonderd inwoners, en dat is een mooi landmark. Het clubhuis heeft aan de kant van de baan een en al glas zodat je de holes goed kunt zien (zoals Schotse banen ook vaak grote ramen hebben die baanzicht bieden). Prachtig is dat, net als het grote terras met uitzicht op de negende hole waar ook fietsers en wandelaars welkom zijn. Neem zeker een douche; in de kleedkamers vind je enorme regendouches.

Architecten Gerard Jol en Michiel van der Vaart hebben een leuke baan gemaakt voor spelers
van alle niveaus. Geen zoveelste polderbaan, maar een uitdagend, linksachtig ontwerp waarbij de openheid van het landschap bewaard blijft. Daarom geeft GOLF.NL Weekly een hoger cijfer dan op Leadingcourses.com.
De greenfee is laag en Spierdijk kan ook goed tegen slecht weer, in de winter is de baan ook altijd open.

CIJFER: 8

OORDEEL VAN GOLF.NL

Spierdijk service

Spierdijk legde in 2009 eerst een goede baan aan met een gezellige keet. In oktober 2014 is een groot, modern clubhuis geopend. De leden en gasten worden nu in een brasserie verwend met goede bediening. De baan is laagdrempelig en daar hoort gastvrij personeel bij. Er is een kleine golfshop en er zijn twee zalen voor evenementen. De baan heeft ook een range met grasafslagplaatsen en verlichting en die ligt gelukkig niet pal naast een van de holes, zoals vaak.

De baan

Een verrassend heuvelachtig en Schots aandoende Hollandse Polder-links. Zo prijst Spierdijk zichzelf aan en het klopt als een bus. De Noord-Hollandse

course speelt als een links- baan (veel wind, harde fair- ways, harde greens) en ligt net als veel Schotse banen naast een dorp, tegen de voetbalvelden en huizen van Spierdijk. Sommige (onervaren) golfers zullen de baan saai vinden ogen (links hebben nu eenmaal weinig begroeiing en zijn kaal), maar het is een heel goede baan.

Kwaliteit

Het onderhoud op de negen-holes polderlinks in West-Friesland (met ook enkele waterpartijen) is bovengemiddeld goed. De greens – sommige sterk geonduleerd – zijn eerlijk. Het goede onderhoud

is te danken aan de agrarische achtergrond van mede-eigenaar Klaas Willem Duijn. De glooiende fairways liggen er goed bij. De rough is in het golfseizoen heel pittig: goed kijken waar de bal eindigt anders vind je hem op sommige plaatsen niet terug.

 CONTACT 

Neem contact op

Heeft u een vraag of opmerking? Dan vernemen wij dit graag van u.

naar contact